SUPERHI┼áEÔäó

Superhi┼íe so masivna lesena gradnja. Konstrukcija SUPERHI┼áEÔäó je zasnovana kot masivna nosilna konstrukcija. Osnovni konstrukcijski element je kri┼żno lepljena plo┼í─Źa. Je najsodobnej┼íe kompozitno gradivo, ki ima izjemne konstrukcijske lastnosti. Stene superhi┼íe so ponavadi troslojni masivni paneli debeline 10cm, plo┼í─Źe pa petslojni, debeline 16,5cm. Zunanje stene so oblo┼żene z dvema slojema lesno vlaknenih plo┼í─Ź ter zaklju─Źena s tankoslojnim mineralnim ometom, ali obe┼íeno prezra─Źevano leseno fasado.

Vsako SUPERHI┼áO odlikuje odli─Źna toplotna izolacija ovoja brez toplotnih mostov ter natan─Źna vgradnja kakovostnega stavbnega pohi┼ítva, s ─Źimer zagotavljamo energetsko u─Źinkovit dom in zdravo bivalno okolje. SUPERHI┼áE so v osnovnih izvedbah nizkoenergijske hi┼íe, v primeru vgradnje dodatnih tehni─Źnih sistemov (prezra─Źevanje z rekuperacijo, fotovoltai─Źni sistemi,ÔÇŽ) lahko SUPERHI┼áE postanejo pasivne, ni─Źenergijske ali celo plusenergijske hi┼íe.

Vrhunsko udobje bivanja

Za kvaliteto bivanja je izredno pomemben ┼żivljenjski prostor, v katerem se vedno po─Źutimo dobro in prijetno. Dejstvo je, da imajo vgrajeni materiali pomemben vpliv na bivalno ugodje v hi┼íi. Les lahko, kot naraven in najbolj zdrav gradbeni material, iz vsake stavbe ustvari zdrav, udoben prostor za ┼żivljenje, delo, ┼ítudij ali igro. Zaradi svoje topline in naravnih lastnosti pozitivno vpliva na ─Źlovekovo po─Źutje, zato je lesena gradnja izrednega pomena za zagotavljanje najvi┼íjih zdravstvenih in ┼żivljenjskih standardov sodobnega ─Źloveka. Les je elektrostati─Źno neprevoden in nevtralen, tudi pri ni┼żjih temperaturah je topel na dotik. Lesena gradnja ne le ohranja zdravje stanovalcev, temve─Ź jih do dolo─Źene mere celo stimulira oziroma regulira klimo v prostoru tako z vidika vsebnosti vlage kot tudi ┼íkodljivih snovi. Zdravo bivalno okolje zato cenimo vsi: tako dru┼żine z otroci, starej┼íi ali pa alergiki.

Cenovno ugodna gradnja in ker zdru┼żuje najbolj┼íe od klasi─Źnega in monta┼żnega na─Źina gradnje

Superhi┼íe so cenovno primerljive s klasi─Źno grajenimi hi┼íami in vsemi ostalimi izvedbami monta┼żnih hi┼í. Pri enakih zunanjih gabaritih kot zidana imajo SUPERHI┼áE tudi do 15 odstotkov ve─Źjo uporabno stanovanjsko povr┼íino. S premi┼íljenim na─Źrtovanjem, pravilnim izborom materialov in tehni─Źnimi re┼íitvami prisluhnemo potrebam kupcev in skupaj najdemo najbolj┼ío re┼íitev. Cena hi┼íe je vnaprej znana in se ne spreminja, dore─Źeno je tudi financiranje. Obliko ter izvedbo hi┼íe lahko prilagodimo ne samo ┼żeljam, ampak tudi kupni mo─Źi kupcev. SUPERHI┼áE so v samem vrhu glede razmerja med kakovostjo in ceno.

Gradnja po ┼żelji investitorja

Vsak posameznik ima svoje potrebe in ┼żelje, zato vam nudimo gradnjo hi┼íe povsem po va┼íih ┼żeljah. Za pomo─Ź pri odlo─Źitvah smo pripravili tudi vzor─Źno hi┼ío, od katere lahko v celoti ali deloma prevzamete idejne re┼íitve. Na┼íi arhitekti vam pomagajo realizirati va┼íe zamisli, lahko pa nam dostavite ┼że izdelan projekt za va┼ío bodo─Źo hi┼ío. Svetovali vam bomo pri izboru materialov in se potrudili, da bo va┼ía hi┼ía na koncu narejena kvalitetno in po va┼íih ┼żeljah. Pri nas je gradnja hi┼íe po individualnih na─Źrtih primerljiva s ceno hi┼íe po tipskem na─Źrtu. Obliko hi┼íe prilagodimo klimatskim razmeram, regionalnem stilu gradnje, projektnim pogojem ter ┼żeljam in kupni mo─Źi kupca. Skupaj z va┼íimi potrebami, ┼żeljami in zmo┼żnostmi izpolnimo individualna pri─Źakovanja.

Kvalitetna in hitra gradnja

Gradnja SUPERHI┼áE je gradnja v skladu z na─Źeli trajnostne gradnje. To so hi┼íe, ki so grajene za ve─Ź generacij, zato vam skupaj s podjetjem FINNFOREST dajemo 30 letno garancijo na konstrukcijo. ┬áNa┼ía finan─Źna stabilnost je zagotovilo za dolgoro─Źno zagotavljanje garancije va┼íe hi┼íe in izpeljavo zastavljenih projektov v dogovorjenih rokih.

Gradnja z masivnimi stenskimi elementi omogo─Źa zelo kratek ─Źas gradnje, ki je prete┼żno neodvisna od zunanjih vplivov. Tovarni┼íka predizdelava zagotavlja gradnjo z minimalnim ┼ítevilom napak in ob─Źutno zmanj┼íanje dejavnikov tveganja, kar poceni in pospe┼íi gradnjo objekta. Zaklju─Źna dela lahko potekajo neposredno po postavitvi hi┼íe, ki je obi─Źajno kon─Źana ┼że po tednu dni. Ni potrebe po dolgotrajnem su┼íenju vgrajenih gradbenih materialov, zato je mo┼żna hitra vselitev takoj po zaklju─Źku finalnih del. Izbirate lahko med gradnjo hi┼íe, ki je zaklju─Źena navzven ali pa vam jo izdelamo vse do predaje klju─Źa.

Energetsko var─Źna in ekolo┼íko neopore─Źna

Energijsko var─Źna sodobna gradnja, natan─Źnost izdelave, uporaba kakovostnih materialov ter upo┼ítevanje predpisov in standardov pri gradnji omogo─Źajo lastnikom SUPER HI┼á nizke stro┼íke vzdr┼żevanja in dolgo ┼żivljenjsko dobo hi┼í. Les je dober izolacijski material in slab toplotni prevodnik, zato zadr┼żuje toploto in odbija son─Źne ┼żarke. Lesene SUPER HI┼áE se zaradi dobrih toplotnoizolacijskih lastnosti uvr┼í─Źajo med najbolj┼íe stavbe. SUPER HI┼áE v osnovni izvedbi ┼ítejemo med ekolo┼íke, nizkoenergijske hi┼íe. Dobra zunanja izolacija in energetsko u─Źinkovito stavbno pohi┼ítvo vam omogo─Źata nizko porabo energije za ogrevanje, zato se lahko ozirate tudi za alternativnimi viri (sonce, toplotne ─Źrpalke).

Ekolo┼íka neopore─Źnost lesa se ka┼że tako v prijaznosti do ─Źloveka, kot tudi do okolja. To velja za celoten ┼żivljenjski ciklus, tudi po odstranitvi, ko ima ve─Źina drugih gradiv precej negativnih vplivov. Les predstavlja akumulacijo CO2 in je CO2 nevtralen. Za njegovo obdelavo in predelavo je potrebno malo energije. Z odlo─Źitvijo za SUPER HI┼áO si boste zagotovili visoko stopnjo udobja, ob tem pa najmanj obremenili okolja

Potresno in ognjevarna

Les je sicer gorljiv, vendar primerjalno z betonom in jeklom prevzema ve─Źje po┼żarne obremenitve. Na povr┼íini gore─Źega lepljenega lesa se kot neke vrste samoza┼í─Źita ustvari tanka zoglenela plast, ki onemogo─Źa dostop kisika do lesa in s tem zavira napredovanje ognja. Razlog za dobro odpornost proti ognju lepljenega masivnega je v njegovi slabi prevodnosti toplote. Obna┼íanje lesene konstrukcije med po┼żarom je predvidljivo in se ga upo┼íteva pri na─Źrtovanju hi┼í.

Lesena gradbena konstrukcija je potresno bistveno varnej┼ía kot zidana, saj odli─Źno prena┼ía tako tla─Źne kot vle─Źne obremenitve in sile upogibanja. Zaradi zelo ugodnega razmerja med lastno te┼żo in nosilnostjo je tak na─Źin gradnje uporaben tudi za objekte na podro─Źjih s slab┼ío nosilnostjo tal. Natan─Źni stati─Źni izra─Źuni za vsak projekt in uspe┼íno opravljeni preizkusi materiala v italijanskem in┼ítitutu CNR-IVALSA so zagotovilo, da bodo SUPERHI┼áE prenesle tudi najbolj ru┼íilne potresne sunke.

Lesena gradnja je odporna na konstrukcijske po┼íkodbe tudi ob ve─Źkratnem omo─Źenju. V primeru poplav je sanacija lesenih hi┼í precej hitrej┼ía in la┼żja kot pri klasi─Źno grajenih hi┼íah. Konstrukcija, ki je iz masivnega lesa, se v vodi res napije, a jo hitreje in la┼żje osu┼íimo kot navaden glinen zidak. V leseni hi┼íi se v stenah namo─Źi tudi izolacija in mav─Źne plo┼í─Źe, zato jih po umiku poplavne vode pribli┼żno pol metra nad vi┼íino, kjer je segala voda, enostavno odstranimo. Ko je konstrukcija odprta, se su┼íi pribli┼żno mesec ali dva, pri klasi─Źno grajeni hi┼íi pa bistveno dalj ─Źasa. Po kon─Źanem su┼íenju osnovno stensko konstrukcijo zopet oblo┼żimo z izolacijo in novimi mav─Źnimi plo┼í─Źami.