Perforirana plo─Źevina

Perforirana plo─Źevina je izdelana iz jeklene vro─Źe cinkane plo─Źevine in jo uporabljamo kot izgubljen opa┼ż pri prekinitvah betoniranja na delovnih fugah. Mo─Źno profilirana povr┼íina plo─Źevine zagotavlja absolutno sovprego na delovnih fugah tako, da je nosilnost celotne konstrukcije primerljiva z monolitnim betoniranjem.

Pri vgradnji perforirane plo─Źevine z dvojnimi visokimi rebri lahko uporabimo ve─Ź na─Źinov oblikovanja le-te. Poleg povsem ravnih trakov lahko te trakove polagamo v smislu ┬╗nazobljenega┬ź stika, lahko┬ápotegnemo┬áskozi plo─Źevino spodaj in zgoraj ravno priklju─Źno armaturo ali pa jo polo┼żimo v obliki ┬╗U┬ź sider. Mogo─Źe jo je uporabiti tudi kot izgubljeni opa┼ż pri prekinitvah betoniranja, pri kri┼żanju fug pod razli─Źnimi koti in ┼íe v raznih drugih primerih.

 Priprava in polaganje

Priprava za polaganje je enostavna. Perforirano plo─Źevino z dvojnimi rebri nare┼żemo na zahtevano dol┼żino in jo z vbodno ┼żago po rebrih nare┼żemo na trakove. Pri stikovanju trakov le-te polo┼żimo na preklop in na tem delu preklop fiksiramo z ┼żico.

Izdelava vogalov

S ┼íkarjami za plo─Źevino zare┼żemo rebra in trak ┬╗prelomimo┬ź. Pri stikovanju dveh trakov na vogalih, moramo torej en trak ┬╗prelomiti┬ź in ta del preklopiti z drugim trakom ter preklop seveda fiksirati s ┼żico.

Pozor

Trakovi iz perforirane plo─Źevine morajo biti glede na obliko in velikost podpirani oziroma stabilizirani, podobno kot opa┼żne plo┼í─Źe. Perforirana plo─Źevina mora┬ábiti┬áfiksirana┬átako, da se pri betoniranju ne premakne. Na─Źin podpiranja je potrebno za vsak primer posebej dolo─Źiti na gradbi┼í─Źu.