SUPERHIŠE™

Več informacij www.superhise.com

>> www.superhise.com

Superhiše – masivna lesena gradnja iz križnolepljenega lesa

Superhiše so masivna lesena gradnja. Konstrukcija SUPERHIŠE™ je zasnovana kot masivna nosilna konstrukcija. Osnovni konstrukcijski element je križno lepljena plošča. Je najsodobnejše kompozitno gradivo, ki ima izjemne konstrukcijske lastnosti. Stene superhiše so ponavadi troslojni masivni paneli debeline 10cm, plošče pa petslojni, debeline 16,5cm. Zunanje stene so obložene z dvema slojema lesno vlaknenih plošč ter zaključena s tankoslojnim mineralnim ometom, ali obešeno prezračevano leseno fasado.

_____________________________________________________________________________________________

Superhiše se bistveno razlikujejo od večine montažnih hiš, ker namesto okvirne ali skeletne konstrukcije uporabimo masivne lesene križnolepljene panele.

_____________________________________________________________________________________________

Vsako SUPERHIŠO odlikuje odlična toplotna izolacija ovoja brez toplotnih mostov ter natančna vgradnja kakovostnega stavbnega pohištva, s čimer zagotavljamo energetsko učinkovit dom in zdravo bivalno okolje. SUPERHIŠE so v osnovnih izvedbah nizkoenergijske hiše, v primeru vgradnje dodatnih tehničnih sistemov (prezračevanje z rekuperacijo, fotovoltaični sistemi,…) lahko SUPERHIŠE postanejo pasivne, ničenergijske ali celo plusenergijske hiše.

Zakaj Superhiša?

…ker nudi vrhunsko udobje bivanja

Udobje-bivanja1Za kvaliteto bivanja je izredno pomemben življenjski prostor, v katerem se vedno počutimo dobro in prijetno. Dejstvo je, da imajo vgrajeni materiali pomemben vpliv na bivalno ugodje v hiši. Les lahko, kot naraven in najbolj zdrav gradbeni material, iz vsake stavbe ustvari zdrav, udoben prostor za življenje, delo, študij ali igro. Zaradi svoje topline in naravnih lastnosti pozitivno vpliva na človekovo počutje, zato je lesena gradnja izrednega pomena za zagotavljanje najvišjih zdravstvenih in življenjskih standardov sodobnega človeka. Les je elektrostatično neprevoden in nevtralen, tudi pri nižjih temperaturah je topel na dotik. Lesena gradnja ne le ohranja zdravje stanovalcev, temveč jih do določene mere celo stimulira oziroma regulira klimo v prostoru tako z vidika vsebnosti vlage kot tudi škodljivih snovi. Zdravo bivalno okolje zato cenimo vsi: tako družine z otroci, starejši ali pa alergiki.

 

…ker je cenovno ugodna in ker združuje najboljše od klasičnega in montažnega načina gradnje

 

Superhiše so cenovno primerljive s klasično grajenimi hišami in vsemi ostalimi izvedbami montažnih hiš. Pri enakih zunanjih gabaritih kot zidana imajo SUPERHIŠE tudi do 15 odstotkov večjo uporabno stanovanjsko površino. S premišljenim načrtovanjem, pravilnim izborom materialov in tehničnimi rešitvami prisluhnemo potrebam kupcev in skupaj najdemo najboljšo rešitev. Cena hiše je vnaprej znana in se ne spreminja, dorečeno je tudi financiranje. Obliko ter izvedbo hiše lahko prilagodimo ne samo željam, ampak tudi kupni moči kupcev. SUPERHIŠE so v samem vrhu glede razmerja med kakovostjo in ceno.

 

…ker je grajena po želji investitorja

Zelje-investitorja-1

Vsak posameznik ima svoje potrebe in želje, zato vam nudimo gradnjo hiše povsem po vaših željah. Za pomoč pri odločitvah smo pripravili tudi vzorčno hišo, od katere lahko v celoti ali deloma prevzamete idejne rešitve. Naši arhitekti vam pomagajo realizirati vaše zamisli, lahko pa nam dostavite že izdelan projekt za vašo bodočo hišo. Svetovali vam bomo pri izboru materialov in se potrudili, da bo vaša hiša na koncu narejena kvalitetno in po vaših željah. Pri nas je gradnja hiše po individualnih načrtih primerljiva s ceno hiše po tipskem načrtu. Obliko hiše prilagodimo klimatskim razmeram, regionalnem stilu gradnje, projektnim pogojem ter željam in kupni moči kupca. Skupaj z vašimi potrebami, željami in zmožnostmi izpolnimo individualna pričakovanja.

 

…ker je zgrajena hitro in kvalitetno

Hitra-gradnja1

Gradnja SUPERHIŠE je gradnja v skladu z načeli trajnostne gradnje. To so hiše, ki so grajene za več generacij, zato vam skupaj s podjetjem FINNFOREST dajemo 30 letno garancijo na konstrukcijo.  Naša finančna stabilnost je zagotovilo za dolgoročno zagotavljanje garancije vaše hiše in izpeljavo zastavljenih projektov v dogovorjenih rokih.

Gradnja z masivnimi stenskimi elementi omogoča zelo kratek čas gradnje, ki je pretežno neodvisna od zunanjih vplivov. Tovarniška predizdelava zagotavlja gradnjo z minimalnim številom napak in občutno zmanjšanje dejavnikov tveganja, kar poceni in pospeši gradnjo objekta. Zaključna dela lahko potekajo neposredno po postavitvi hiše, ki je običajno končana že po tednu dni. Ni potrebe po dolgotrajnem sušenju vgrajenih gradbenih materialov, zato je možna hitra vselitev takoj po zaključku finalnih del. Izbirate lahko med gradnjo hiše, ki je zaključena navzven ali pa vam jo izdelamo vse do predaje ključa.

 

…ker je energetsko varčna in ekološko neoporečna

Ekoloska-hisa1

Energijsko varčna sodobna gradnja, natančnost izdelave, uporaba kakovostnih materialov ter upoštevanje predpisov in standardov pri gradnji omogočajo lastnikom SUPER HIŠ nizke stroške vzdrževanja in dolgo življenjsko dobo hiš. Les je dober izolacijski material in slab toplotni prevodnik, zato zadržuje toploto in odbija sončne žarke. Lesene SUPER HIŠE se zaradi dobrih toplotnoizolacijskih lastnosti uvrščajo med najboljše stavbe. SUPER HIŠE v osnovni izvedbi štejemo med ekološke, nizkoenergijske hiše. Dobra zunanja izolacija in energetsko učinkovito stavbno pohištvo vam omogočata nizko porabo energije za ogrevanje, zato se lahko ozirate tudi za alternativnimi viri (sonce, toplotne črpalke).

Ekološka neoporečnost lesa se kaže tako v prijaznosti do človeka, kot tudi do okolja. To velja za celoten življenjski ciklus, tudi po odstranitvi, ko ima večina drugih gradiv precej negativnih vplivov. Les predstavlja akumulacijo CO2 in je CO2 nevtralen. Za njegovo obdelavo in predelavo je potrebno malo energije. Z odločitvijo za SUPER HIŠO si boste zagotovili visoko stopnjo udobja, ob tem pa najmanj obremenili okolje.

 

…ker je potresno in požarno varna

Potre-KLH1

Les je sicer gorljiv, vendar primerjalno z betonom in jeklom prevzema večje požarne obremenitve. Na površini gorečega lepljenega lesa se kot neke vrste samozaščita ustvari tanka zoglenela plast, ki onemogoča dostop kisika do lesa in s tem zavira napredovanje ognja. Razlog za dobro odpornost proti ognju lepljenega masivnega je v njegovi slabi prevodnosti toplote. Obnašanje lesene konstrukcije med požarom je predvidljivo in se ga upošteva pri načrtovanju hiš.

Lesena gradbena konstrukcija je potresno bistveno varnejša kot zidana, saj odlično prenaša tako tlačne kot vlečne obremenitve in sile upogibanja. Zaradi zelo ugodnega razmerja med lastno težo in nosilnostjo je tak način gradnje uporaben tudi za objekte na področjih s slabšo nosilnostjo tal. Natančni statični izračuni za vsak projekt in uspešno opravljeni preizkusi materiala v italijanskem inštitutu CNR-IVALSA so zagotovilo, da bodo SUPERHIŠE prenesle tudi najbolj rušilne potresne sunke.

Lesena gradnja je odporna na konstrukcijske poškodbe tudi ob večkratnem omočenju. V primeru poplav je sanacija lesenih hiš precej hitrejša in lažja kot pri klasično grajenih hišah. Konstrukcija, ki je iz masivnega lesa, se v vodi res napije, a jo hitreje in lažje osušimo kot navaden glinen zidak. V leseni hiši se v stenah namoči tudi izolacija in mavčne plošče, zato jih po umiku poplavne vode približno pol metra nad višino, kjer je segala voda, enostavno odstranimo. Ko je konstrukcija odprta, se suši približno mesec ali dva, pri klasično grajeni hiši pa bistveno dalj časa. Po končanem sušenju osnovno stensko konstrukcijo zopet obložimo z izolacijo in novimi mavčnimi ploščami.

SUPERHIŠE so najboljši odgovor na vaše potrebe po bivanju!