LENTON spoji armaturnih palic

 

LENTON┬« je sistem mehanskega spoja armaturnih palic. V svetu je od tovrstnih mehanskih spojev najbolj raz┼íirjen, okoli 70% vseh spojev je po spojenih po sistemu LENTON┬«. Namenjen je mehanskemu sklopu dveh armaturnih palic. Spoj je zagotovljen 100%, zelo hitro ter enostavno. Spojene palice se obna┼íajo kot neprekinjena armaturna palica, ki 100%┬áprena┼ía nateg in tlak. Tako je zagotovljena je bistveno ve─Źja natezna trdnost, kot pri klasi─Źnem preklopu.

LENTON┬« mehanski spoj s koni─Źnim navojem je Edinstven ÔÇ×samoprilegajo─ŹÔÇť se koni─Źni navoj zagotavlja kontinuiranost palice ter strukturalno neprekinjenost

LENTON-G2

 

ENOSTAVEN – koni─Źni navoj na vsakem koncu palice zagotavljata enostavno monta┼żo na gradbi┼í─Źu (koni─Źni navoj sam zdrsne v spojko ter se hkrati naravna, zahteva pa samo 4-5 obratov do kon─Źnega zatega)

ZANESLJIV – spoj LENTON┬« je 100%, kar dokazuje tudi pridobljeni STS ter preizkusi trganja ter dinami─Źnih obremenitev

DOMI┼áLJEN – zaradi koni─Źnega navoja se sile na spojko prena┼íajo postopoma, zato je spojka zelo vitka, npr. pri jekla ╬Ž32mm, je radius spojke samo 4mm dodatno, kar je prakti─Źno toliko, kot rebra na jeklu.

CENEJŠI od ostalih sistemov zaradi enostavnosti ter malo materiala, ki je potreben za spojko.

FLEKSIBILEN – navoj se eventuelno lahko izdela na samem gradbi┼í─Źu na vsakr┼íne armaturne palice.