LENTON® mehanski spoji armaturnih palic

LENTON┬« spoj betonskega jekla s koni─Źnim navojem ter spojko je namenjen sklopu dveh armaturnih palic. Spoj je zagotovljen 100%, hitro ter enostavno. Spojene palice se obna┼íajo kot neprekinjena armaturna palica, ki 100%┬áprena┼ía natezne in tla─Źne obremenitve. Tako je zagotovljena bistveno ve─Źja natezna trdnost, kot pri klasi─Źnem preklopu.

LENTON-position-coupler-650px


LENTON┬« mehanski spoj┬á je edinstven samoprilegajo─Ź se koni─Źni navoj z vitko spojko, ki zagotavlja kontinuiranost palice ter strukturalno neprekinjenost

 

Len3 (2)

 

 

 

 

ENOSTAVEN – koni─Źni navoj na vsakem koncu palice zagotavljata enostavno monta┼żo na gradbi┼í─Źu (koni─Źni navoj sam zdrsne v spojko ter se hkrati naravna, zahteva pa samo 4-5 obratov do kon─Źnega zatega)

ZANESLJIV – spoj LENTON┬« je 100%, kar dokazuje tudi pridobljeni STS ter preizkusi trganja ter dinami─Źnih obremenitev

DOMI┼áLJEN – zaradi koni─Źnega navoja se sile na spojko prena┼íajo postopoma, zato je spojka lahko zelo vitka. Pri jeklu ╬Ž32mm, je premer spojke┬á╬Ž45mm,┬ákar je prakti─Źno toliko, kot rebra na jeklu.

CENEJŠI od ostalih sistemov zaradi enostavnosti ter malo materiala, ki je potreben za spojko.

FLEKSIBILEN – navoj se eventuelno lahko izdela na samem gradbi┼í─Źu na vsakr┼íne armaturne palice.

CERTIFICIRAN – LENTON spoji so certificirani pri ZAG-u s Slovenskim tehni─Źnim soglasjem (STS 09/0037).

 

┬áVe─Ź informacij:

PDF1PDF200px-2PDF200px-3PDF200px-4

 

 

LENTON-G2

LENTON® je sistem mehanskega spoja armaturnih palic. V svetu je od tovrstnih mehanskih spojev najbolj razširjen, okoli 70% vseh spojev je po spojenih po sistemu LENTON®.