Monta┼żni stebri PEIKKO HPKM

 

─îevlji za monta┼żne stebre PEIKKO ┬áHPKM

PEIKKO-HPM1PEIKKO sistem za predfabricirane stebre predstavlja u─Źinkovito re┼íitev monta┼że pripravljenih stebrov, sten ter nosilcev.
PEIKKO HPKM, PPKM in PEC ─Źevlji omogo─Źajo korekten spoj predfabriciranega stebra s temeljem ali spodnjim stebrom ali steno. Vse sile in napetosti se prena┼íajo s ─Źevlja preko sider na samo strukturo, npr. temelj.
Monta┼żni steber je pritrjen na sidro, ki je vnaprej vbetonirano v temelj, steno, ali spodnji steber. Spoj zagotovimo z matico, ki jo privijemo na sidra, ko je monta┼żni steber postavljen.
Brez te┼żav zagotovimo to─Źno vi┼íino ter vertikalo stebru tako, da z maticami zniveliramo steber v pravo pozicijo. Sam stik stebra s temeljem po monta┼żi ─Źimprej zalijemo z ekspandirajo─Źo maso, ki zagotovi korekten stik.
┼átevilo ─Źevljev in sider je odvisno od dimenzije stebra in ─Źevljev, ter napetosti, ki jih moramo ra─Źunati. Obi─Źajno zadostujejo ┼ítirje ─Źevlji in sidra za monta┼żo enega stebra.

PEIKKO-HPM-6

PEIKKO-HPM-7Sidra za monta┼żne stebre PEIKKO ┬áHPM/PPM

Tla─Źne, natezne ter stri┼żne sile so prene┼íene na armiranobetonsko strukturo s PEIKKO PPM ali HPM sidri z navojem.

Dobavljivi sta dve razli─Źici sider:

  • dolga sidra (HPM P in PPM P) za preklop
  • kratka sidra (HPM L in PPM L) za direktno sidranje v temelj

Dolga sidra prena┼íajo tla─Źne in natezne sile na povezano rebrasto armaturo, kratka sidra pa imajo na koncu sider raz┼íirjeno plo┼í─Źato kovano glavo.

PEIKKO-HPM-8

UPORABA:

  • za spoj predfabriciranih monta┼żnih AB stebrov
  • za stik jeklenih stebrov
  • za fiksiranje strojev v beton

PEIKKO-HPM3

PEIKKO-HPM4

REFERENCE

V Sloveniji smo zgradili s sistemom monta┼żnih stebrov PEIKKO objekt Mercator v Postojni, Poslovno skladi┼í─Źni objekt v Grosupljem , objekt TE┼á 6 v ┼áo┼ítanju, R CERO v Ljubljani.

20141030_114717

20141030_114602

NINA 067NINA 080NINA 129

V svetu je sistem poznan in mnogokrat uporabljen ┼że veliko let.