Monta┼żni stebri PEIKKO HPKM┬«

PEIKKO-column-connection2HPKM┬« Column Shoes so povezovalni elementi, ki zagotavljajo hitre in varne povezave med monta┼żnimi betonskimi stebri in temelji ali med monta┼żnimi betonskimi stebri. Je uporaben izdelek za razli─Źne vrste monta┼żnih stebrov.┬á─îevlji za stebre HPKM┬« se uporabljajo za izvedbo odpornih trdih povezav stebrov s sidrnimi vijaki HPM┬« . ─îevlji HPKM┬« se vgradijo v monta┼żne betonske stebre, medtem ko se sidrni vijaki vgradijo v temelje, druge stebre ali stene. Na gradbi┼í─Źih se stebre postavi na sidrne vijake in nastavi v pravilen nivo in vertikalni polo┼żaj z zategovanjem matic na sidrnih vijakih. Na koncu se spoj med stebrom in osnovno konstrukcijo zafugira z ekspandirajo─Źo maso. Po takem postopku spoj deluje kot tradicionalni armiranobetonski prerez.

Steber v fazi postavitve ne potrebuje nobenih za─Źasnih opornic. Obi─Źajno so ─Źevlji s ┼ítirimi stebri dovolj za ustvarjanje trenutne povezave. Peikko program izdelkov vklju─Źuje tudi dodatke za enostavno namestitev stebrov. Povezave HPKM┬« Column Shoe so odobrene z ETA (ETA-18/0037) sertifikatom, lahko pa so tudi oblikovane v skladu z ACI 318M-11.

 

PEIKKO-HPM-6

UPORABA:

  • za spoj predfabriciranih monta┼żnih AB stebrov

  • za stik jeklenih stebrov

  • za fiksiranje strojev v beton

Ve─Ź Informacij:

PEIKKO-HPM-7Sidra za monta┼żne stebre PEIKKO ┬áHPM/PPM

Tla─Źne, natezne ter stri┼żne sile so prene┼íene na armiranobetonsko strukturo s PEIKKO PPM ali HPM sidri z navojem.

Dobavljivi sta dve razli─Źici sider:

  • dolga sidra (HPM P in PPM P) za preklop

  • kratka sidra (HPM L in PPM L) za direktno sidranje v temelj

Dolga sidra prena┼íajo tla─Źne in natezne sile na povezano rebrasto armaturo, kratka sidra pa imajo na koncu sider raz┼íirjeno plo┼í─Źato kovano glavo.

PEIKKO-HPM-8

UPORABA:

  • za spoj predfabriciranih monta┼żnih AB stebrov

  • za stik jeklenih stebrov

  • za fiksiranje strojev v beton

PEIKKO-HPM3

PEIKKO-HPM4

REFERENCE

V Sloveniji smo zgradili s sistemom monta┼żnih stebrov PEIKKO objekt Mercator v Postojni, Poslovno skladi┼í─Źni objekt v Grosupljem , objekt TE┼á 6 v ┼áo┼ítanju, R CERO v Ljubljani.

20141030_114717

20141030_114602

NINA 067NINA 080NINA 129

V svetu je sistem poznan in mnogokrat uporabljen ┼że veliko let.